Het creatieve gezicht achter YesforyourEvents

/Jessie Wilms/partyplanner , party , feest , hoera , themafeest , yesforyourevents , partyplanning , ballonnen , heliumballonnen , decoratie , babyshower , gender reveal , verjaardag , jarig , ballonnendecoratie , bruiloft , tafelsetting , ballonnenslinger , themaparty , Jessie Wilms , instagram , haarlem , noord holland , amsterdam , kinderfeestje , ballonnenbloem , ballonnenboeket , sweettable , partystyling , events , kraamfeest , trouwen

Ik raak altijd enorm geïnspireerd door het lezen van mensen hun verhalen. Waar zijn zij begonnen en waar staan zij nu? En bij ondernemers: waar is hun passie voor hun beroep begonnen? Vandaag sta ik een keer aan de andere kant en vertel ik mijn verhaal hoe ik begonnen ben als partyplanner!

Een ijscoupe als avondeten? yes!

Mijn naam is Jessie Wilms, geboren op 26 april 1997 in het prachtige Haarlem. Toen ik werd geboren had ik het geluk dat ik iemand had die mij alles kon leren: mijn zus Chantal (15 maanden ouder). Wij zijn allebei opgegroeid in een liefdevol gezin met twee geweldige ouders. Ik streef ernaar om mijn kinderen later net zo op te voeden: liefdevol, open en eerlijk, altijd alles van 2 kanten bekijken, een eigen mening en kijk (op de wereld) hebben, respect hebben voor iedereen en vooral lachen. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd in onze familie. Ik heb zoveel levenslessen van hun geleerd.

Familie
Een foto van mijn familie. Mijn zus Chantal en mijn ouders.

Mijn vader is al meer dan 10 jaar ondernemer (organisatiepsycholoog) en mijn moeder werkt helaas door geldige redenen niet meer. Mijn ouders zullen nooit bij de pakken neer gaan zitten en proberen zich vooral te richten op het positieve in het leven. Mijn zus en ik kunnen uren praten over onze ouders en onze leuke jeugd, want zeg nou eerlijk: wie gaat er nou om 00:00 ’s nachts in Italië als avondeten een ijsje van 5 bollen halen omdat alle restaurants gesloten zijn? (en ja, wij zijn échte ijsliefhebbers maar eten niet alleen maar ijs als avondeten hoor 😉)

Mijn stralende zon als het dondert

En dan heb je nog mijn zus Chantal. De zus die vroeger mijn paaseitjes pakte  (en natuurlijk in haar eigen mandje stopte!)  als ik ze zag maar er net niet bij kon, maar ook een zus waar je op kon bouwen. Ik heb ons (kleine) leeftijdsverschil altijd als positief ervaren. Wij hielden en houden van dezelfde dingen en kunnen uren praten over iets wat speelt in ons leven. Wij versterken elkaars positieve kanten en leren van elkaar!

Mijn vriend Brian
En dit is mijn vriend Brian!

En alsof ik niet gelukkig genoeg was kwam er een aantal jaar geleden iemand op mijn pad die nu niet meer te missen is in de familie: mijn vriend Brian. Hij maakt mijn leven nog net ietsje mooier en laat de zon stralen als het even een donderwolk is boven mijn hoofd.

Jonge ondernemer

Genoeg over mijn familie, want ik kan wel een heel boek schrijven over mijn familie en onze verhalen (uitgever anyone!?) Wij groeiden op in een kindvriendelijke buurt. Mijn zus en ik hadden dan ook veel leeftijdsgenoten wonen in de straat. Wij speelden vaak buiten en ik vond dat buitenspelen leuker kon zijn. Op een zaterdag besloot ik dat ik een club ging oprichten: ‘’de katten club’’. Geen idee waarom ik het een goed idee vond om het de katten club te noemen maar het werkte wel! Met mijn club nodigde ik elke zaterdag alle kinderen in de straat uit voor een thema dag. De ene week was het dieren en dan weer tv & muziek. Ik was toen al een partyplanner.. en kinderoppas. De hele dag vermaakte ik de kinderen met spelletjes en eten en drinken. Omdat de ouders het heerlijk vonden dat hun kinderen vermaakt werden, gingen zij mij sponseren met een paar euro in de week. Hier kocht ik dan weer nieuwe verkleedkleren, speelgoed en decoratie van. Ik was toen ongeveer 10 jaar oud. Hier begon mijn passie voor het beroep partyplanner en stylist.

De katten club
Een oude foto van de ´´katten club´´ op zaterdagmiddag.

Van vliegend de wereld over naar partyplanner

Toen ik mijn opleiding luchtvaartdienstverlener had afgerond, had ik het idee dat het beroep stewardess toch niet helemaal bij mij paste. In de tussentijd had ik een halfjaar gewoond in Düsseldorf, waar ik nu nog steeds profijt van heb (Wie schön! 😉). Na een tussenjaar was ik eruit: ik wil ondernemer worden net als mijn vader. Wat de doorslag was om door te studeren? toen ik een vacature zag op HBO niveau. De vacature paste perfect bij mij, maar ik had niet het juiste papiertje. Hier baalde ik enorm van en daarom besloot ik om een HBO studie te gaan doen. Na wat oriëntatie schreef ik mij in voor de HBO opleiding ondernemen op Hogeschool Windesheim. De jaren zijn voorbij gevlogen en een paar jaar later behaalde ik mijn diploma én had ik een eigen bedrijf: YesforyourEvents. Je kunt vast al raden dat de naam voortkomt uit mijn naam. Daarnaast staat ‘’Yes’’ voor positiviteit wat erg goed bij mij past. Ik wilde niet als klein bedrijfje beginnen en pakte het direct goed aan.  Ik liet een prachtig logo ontwerpen door www.fionagobbocreative.com. Maar dat niet alleen, ik liet ook mijn visitekaartje en flyer door haar ontwerpen. Mijn site werd ondertussen door www.tijdvooreensite.nl gemaakt. Toen ik alle materialen binnen had, kon ik echt beginnen!


Gender reveal on the road
Tijdens de corona tijden kwam een klant bij mij terecht die alsnog een gender reveal feestje wilde geven. Samen kwamen wij op het idee om een gender reveal on the road te maken. Een tasje voor elke geliefden met daarin een kraskaartje die het geslacht bekend maakte. Je wordt zo creatief van deze uitzonderlijke tijden!

Ondernemen met vallen en opstaan

Ongeveer een maand later kreeg ik mijn eerste opdracht binnen. Dat het zo snel ging, had ik niet verwacht! Hierna volgde een hoop mooie opdrachten: van bruiloft tot een babyshower. Maar helaas hoort vallen en opstaan ook bij het ondernemerschap. Op dit moment kwam corona om het hoekje kijken. De maatregelen werden steeds strenger en de mensen werden steeds banger. Dit had als gevolg dat bijna alle opdrachten werden geannuleerd. Uiteraard stemde ik hierin mee, want dit is een uitzonderlijke situatie wat niemand zag aankomen.

Net zoals mijn ouders ben ik geen klager en opgever. Ik moest en zou toch omzet draaien in de corona tijd! Na wat brainstormen kwam ik op het idee om ‘’YES boxen’’ te gaan verkopen. Dit was een box die klanten zelf konden laten samenstellen: zij kozen een budget uit en gaven de interesses door van de gelukkige en ik maakte hier een leuk pakket van. De inhoud kon heel erg verschillen: van een bak & kook pakket tot een tuinier pakket. De dozen werden mooi ingepakt en geleverd bij hen thuis. Dit sloeg heel goed aan en werd een enorm succes.

De Yes box
Een aantal voorbeelden van de Yes boxen die ik tijdens corona tijd veel heb verkocht als partyplanner.

Aan alles komt een einde

In 3 maanden tijd zijn er meer dan 150 unieke boxen verkocht. Ik heb enorm mooie verhalen gehoord. De boxen werden besteld voor bruidsparen waarvan de bruiloft werd uitgesteld, voor dokters, voor verjaardagen, voor eenzame ouderen en familieleden in het buitenland. Maar ook kwamen er leuke samenwerkingen uit, zoals met www.floorverrast.nl (een echte aanrader!). Het was een geweldige tijd maar zoals je je misschien kunt voorstellen kostte het enorm veel tijd om voor elke box apart inkopen te doen, te verpakken en naar het postkantoor (of een adres) te brengen. Mijn moeder (die mij overal mee helpt waar ik enorm dankbaar voor ben) en ik konden de capaciteit helaas niet meer aan. Nadat ik de laatste Yes box op de post had gedaan voelde ik mij vooral heel opgelucht: eindelijk even rust.

Voorbeeld Yes box
Ik paste het uiterlijk van de box aan op de inhoud. Dit was een box voor een 18 jarig meisje. De box zal vol beauty producten.

De maatregelen werden soepeler en ik ging mij meer richten op de ballonnen decoraties. Naast de ballonnencreatiesorganiseerde ik nog steeds kleine feestjes als partyplanner. Inmiddels loopt alles weer en heb ik enorm veel plezier in mijn werk. Ben je benieuwd wat ik in de tussentijd allemaal heb gedaan? Neem dan zeker even een kijkje op ons Instagram account!

Fun facts

Ik kan ook altijd enorm genieten als ik random feitjes van een persoon lees, hier komt mijn lijstje!

  • Ik ben een enorme perfectionist, een 8 is niet goed genoeg. Ik wil altijd een 10!
  • Mijn favoriete seizoen is winter en dan vooral omdat ik gek ben op kerst. Hoe gek? Zo gek dat mijn vriend mij meeneemt naar een kerstshow, wat 1,5 uur rijden is. En heel misschien wil ik in oktober al te graag al kerstmuziek luisteren en de kerstboom optuigen.
  • Ik ben dol op bakken en koken. Ik ben een vegetariër en vind het geweldig om anderen te laten zien dat vegetarisch eten ook heel lekker kan zijn!
  • Een andere hobby van mij is reizen. Het liefst neem ik elke maand vrij om op reis te gaan.
  • Het is je misschien al opgevallen maar ik ben een enorme prater. Als je mijn rapporten van mijn scholen nakijkt staat er elk jaar als feedback ‘’misschien iets minder kletsen’’. Oeps!

Hopelijk ben je wat meer te weten gekomen over mij en YesforyourEvents!

Liefs,

Jessie